Ανίκανοι και μοιραίοι (ή πονηροί)…

Posted on 12/10/2012

0


Σας συνιστώ ανεπιφύλακατα να διαβάσετε το σημερινό άρθρο του Κώστα Στούπα στο capital.gr όπου δίνει μια ξεχωριστή ερμηνεία στο χιλιοειπωμένο «γιατί φθάσαμε ως εδώ». Δείτε εδώ το άρθρο: http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1638118.

Εγώ αναδημοσιεύω μόνο ένα μικρό απόσπασμα που δίνει ανάγλυφα που ήμασταν, που είμαστε και που πάμε.

«Προκειμένου να ελέγξει τις πλαστές συντάξεις η κυβέρνηση μας υποχρεώνει να πηγαίνουμε σε συμβολαιογράφο για κάθε μεταβολή στις οικογενειακές μερίδες.

Είναι βλάκες, ανίκανοι ή απλά θέλουν να κάνουν ένα δώρο στη συντεχνία των συμβολαιογράφων;

Την εποχή του icloud και του facebook όπου κάθε μεταβολή γίνεται γνωστή στα πέρατα του σύμπαντος σχεδόν αυτόματα, κάποιος υπουργός ζητάει να ενημερώνονται οι βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων με συμβολαιογραφικές πράξεις.

Αυτός που πήρε την απόφαση ήταν δύσκολο να σκεφτεί την διασύνδεση των ληξιαρχείων της χώρας με μια τράπεζα δεδομένων. Αν το δημόσιο δεν μπορεί να το κάνει, μια ιδιωτική εταιρεία θα μπορούσε να το λειτουργήσει σε λίγους μήνες με κόστος μερικές εκατοντάδες χιλιάδες…

Είναι εθισμένοι όμως στις πελατειακές εκδουλεύσεις. Να δώσουμε κάτι στους συμβολαιογράφους, να δώσουμε και μια πιστοποίηση επίβλεψης του ανοίγματος του τάφου στους πολιτικούς μηχανικούς, να κόβει και ένα παράβολο ο δικηγόρος…

Είναι αδιόρθωτοι και επικίνδυνοι και αυτοί που  μας κυβερνάν και αυτοί που τους αντιπολιτεύονται.»

Πηγή:www.capital.gr

 

Posted in: capital.gr