Γιατί φοβάστε την αξιολόγηση βρε παιδια;

Posted on 02/10/2012

0


Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί οι εκπαιδευτικοί φοβούνται την αξιολόγηση. Και όχι μόνο αυτό! Διαμαρτύρονται μετά βδελυγμίας. Διαβάστε:
«Να μη συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση, καλεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ.Σε σχετική ανακοίνωσή του, μάλιστα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επικρίνει το υπουργείο Παιδείας ότι είναι προκλητικό να διατείνεται πως ενδιαφέρεται για τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και παράλληλα επιβάλλει τραγικές περικοπές στην εκπαίδευση, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς»

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που είναι το μεμπτό. Σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται όχι μόνο από τους προϊσταμένους τους αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές τους. Μάλιστα, προκαλεί εντύπωση από τη στιγμή που όλοι οι άνθρωποι με κοινό νου καταλαβαίνουν ότι θεμέλια λίθος μια κοινωνίας που τη διαπνεει αίσθημα δικαίου είναι η δια βίου αξιολόγηση με αξιοκρατικά κριτήρια. Αυτή με τη σειρά της οδηγεί στην αυτοβελτιωση και στην ανθρωπίνη ολοκλήρωση. Αν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας θεωρούν παράλογη την αξιολόγηση, ταυτόχρονα απορρίπτουν κάθε έννοια δικαίου και αυτοπραγμάτωσης. Κάτι λέγαμε χθες για αλλαγή νοοτροπίας…γκρρρρ….

Posted in: Personal