Κόκκινες γραμμές και κουραφέξαλα

Posted on 31/01/2012

0


Καλημέρα, αναδημοσιεύω ένα απόσπασμα από το σημερινό κείμενο του Κώστα Στούπα στο capital.gr και το αφιερώνω στους βουλευτές για τις τάχα κόκκινες γραμμές που επικαλούνται:

Κόκκινες γραμμές ή κόκκινες δραχμές και βουλγαρικό δίκαιο…

Οι πλέον δυσοίωνες ειδήσεις των τελευταίων μηνών δεν είναι οι λαϊκίστικες πομφόλυγες κάποιων ανόητων Γερμανών πολιτικών για το διορισμό Ευρωπαίου επιτρόπου για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα, ούτε αν τα νέα ομόλογα θα είναι στο αγγλικό, το ελληνικό ή του Βουλγαρικό δίκαιο.

Οι πλέον δυσοίωνες ειδήσεις που προμηνύουν βαθύτερη κρίση και μεγαλύτερη ανέχεια, για μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού είναι οι παρακάτω:

Η ματαίωση από το διεθνές καρδιολογικό ινστιτούτο όλων των ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια, επειδή οι κινητοποιήσεις στο κέντρο και ο αποκλεισμός του αεροδρομίου από τους ταξιτζήδες απειλούσε την ομαλή διεκπεραίωση αυτών των συνεδρίων.

Η επί εβδομάδες κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, και το εγχείρημα της κατάληψης και του εργοστασίου της Θεσσαλίας από το ΠΑΜΕ παρά την αντίθετη απόφαση του συνδικάτου των εκεί εργαζομένων.

Η ματαίωση της πώλησης των ΕΝΚΛΩ γιατί η ΑΤΕ και η θυγατρική της υπαναχώρησε ζητώντας περισσότερα χρήματα για κάποιο ακίνητο. Αν η διοίκηση της ΑΤΕ έδειχνε την ίδια ευαισθησία και σ’ ό,τι αφορά τα θαλασσοδάνεια που έχει μοιράσει στα κόμματα θα μπορούσε να γίνει κατανοητή η σπουδή για την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων.

Ακόμη και για συμβολικούς λόγους ανατροπής του κλίματος αποχής των ξένων επενδύσεων από τη χώρα, οι διορισμένοι από το κράτος τραπεζίτες θα έπρεπε να βρουν τρόπο να προχωρήσει η πρώτη ξένη επένδυση μετά από χρόνια…

Η συνέχιση αυτών των ειδήσεων προμηνύει διεύρυνση των συσσιτίων για απόρους. Και επιδείνωση του προβλήματος.

Πηγή:www.capital.gr

Posted in: Friends